WIE WORDT DE NIEUWE MISTER GAY BELGIUM 2020? DAAN BURGHGRAEVE? #PinkInOurLives #MGB2020

In Februari zijn de nieuwe twaalf kandidaten voorgesteld om Matthias De Roover op te volgen als de nieuwe Mister Gay Belgium 2020 op 17 oktober 2020.

Ondanks het Corona Virus proberen de jongens zich toch voor te stellen aan het grote publiek en te laten zien wie zij zijn en voor welk thema zij zich inzetten. Tijd dus om met PINK IN OUR LIVES alle kandidaten één voor één in de spotlight te zetten. Get surprised, intrigued and excited. De volgende kandidaat is DAAN BURGHGRAEVE!!!

Bedankt alvast aan de fotografen Marc Drofmans, Karin Vermeiren, Emmanuel Deprijckere en Tom Vaes voor de fantastische foto’s van alle kandidaten en http://www.welovemisses.be voor de video’s in dit artikel.

De 22-jarige Daan komt uit Dendermonde en werkt als filiaalbediende bij de Lidl. Naar eigen zeggen was de support van vrienden en familie een belangrijke bijdrage voor zijn positieve coming-out in 2013. Bewust zijnde dat dit helaas niet voor iedereen zo vlekkeloos verloopt, wil hij met zijn deelname optreden tegen de discriminatie en vooroordelen die de gemeenschap nog steeds ervaart.

Waarom heb je jou zelf ingeschreven voor deze verkiezing en wat betekent Mister Gay Belgium voor jou?

“Ik heb mij dit jaar ingeschreven voor Mister Gay Belgium omdat ik mij nu op mijn sterkste voel mentaal en fysiek, en omdat ik een aanspreekpunt en voorbeeld wil zijn/worden voor LGBT’ers die tot op de dag van vandaag nog moeite hebben met zichzelf en de reacties van buitenaf. Mister Gay Belgium is voor mij een kans om een hele grote gemeenschap te vertegenwoordigen. Een verkiezing als Mister Gay maakt mij ook trots omdat er toch nog altijd mensen zijn die problematiek in onze gemeenschap willen aankaarten en aanpakken”.

Waar gaat jouw campagne over en wat heeft het te maken met jou en waarom is dat thema voor jou zo belangrijk?

“Mijn campagne draait rond de vooroordelen en discriminatie waar wij als holebi gemeenschap nog dagelijks mee te maken krijgen. Ik heb dit thema gekozen omdat ik homo’s en homovrienden van mij nog te vaak zie lijden onder het vaak verbale en fysieke geweld op straat en online. Niet iedereen is sterk genoeg om hier mee om te gaan. Ik wil mij daarom engageren en opkomen voor deze mensen in onze gemeenschap.”.

Wat vind je van de kritiek dat er weinig diversiteit is tussen de keuze van de finalisten voor deze editie?

“Ik vind dat er juist wél diversiteit tussen de kandidaten zit. De mister gay verkiezing gaat opzoek naar 12 kandidaten. Deze zijn misschien qua uiterlijk niet erg gevarieerd maar hebben allemaal een andere achtergrond, een ander verhaal en een ander thema. Diversiteit is niet enkel gebaseerd op uiterlijk”.

Hoe was jouw coming out en hoe waren de reacties van je omgeving

“Mijn coming out is volledig vlekkeloos verlopen. Ik heb een oudere broer die ook homo is en zag hoe positief mijn ouders hiermee om zijn gegaan. Ik wist dus ook waar ik me kon aan verwachten. Op school was er af en toe wel iemand die het nodig vond om zijn mening te delen over mijn geaardheid maar ik sta sterk in mijn schoenen en had een hele goede vriendengroep rondom mij. Ook op de werkvloer word ik 200% geaccepteerd.”.

Met welk dier mogen we jou vergelijken en waarom?

“Ik ben iemand die graag de leiding neemt dus ik zou dan gaan voor een dier die in de natuur ook die eigenschap heeft, bijv. een leeuw…..”!

Welke wijze raad zou jij geven aan jonge homo’s die nog niet uit de kast zijn gekomen?

“Niet te veel nadenken, niet te veel zorgen maken. Mensen kennen je zoals je bent en daar verandert je geaardheid niks aan. Echte vrienden blijven en een hele groep nieuwe vrienden staat klaar voor jou. Neem de tijd en spreek erover als je er echt klaar voor bent. Homo zijn is geen ziekte, homo zijn is geen zonde. Sommige mensen hebben gewoon wat meer tijd nodig om iets te aanvaarden wat ze niet gewoon zijn.”!

Wat betekent Pride voor jou en wat of waar is voor jou het leukste Pride feest?

“Ik heb zelf nog nooit deelgenomen aan een Gay Pride. Ik vind het wel een goed initiatief!!

Korte reactie op de volgende steekwoorden graag:

Favoriet land? “Spanje, We gingen bijna jaarlijks op reis naar Spanje en ik zal Spanje dus ook altijd aan een vakantiegevoel koppelen.”!

Naughty or Nice: “Toch wel een beetje naughty.”

Favoriete Drag Queen: “Shangela”!

Goede Eigenschap: “Ik ben heel direct en mensen weten direct wat ze kunnen verwachten”.

Slechte eigenschap? “Ik kan vrij koppig zijn”.

Boxers or briefs? “Boxers”!

Wat vind je van pink in our lives website:(www.facebook.com/pinkinourlives):

Heel makkelijk om feestjes en nieuws ivm LGBT te volgen!!”

Ontbijt op bed of dinner met 2: “Doe dan maar dinner met 2”!

Favoriete gay party? “Misschien niet persé mijn favoriete, maar ik ga vaak naar Flash in Brussel en dat bevalt me wel elke keer”.

Grootste angst: “Hoogtes, ik heb enorm veel hoogtevrees”.

Knapste man: “Nick Jonas / Channing Tatum!”

Mooiste lichaamsdeel van je zelf: “Mijn benen”!

Happy single of partner: “Happy’ single”.

Doel in jouw leven: “Mijn doel is om elke dag een betere versie van mezelf te kunnen zijn”.

Tattoo’s: neen, geen enkele tattoo”.

Eerste liefde: “No comment”.

Levensmotto: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”

Mister Gay Belgium Organisatie: “Ik ben blij dat er nog steeds mensen zijn die de LGBTQ+ community willen ondersteunen en in een positief daglicht willen zetten. Initiatieven zoals Mr Gay zouden meer gewaardeerd moeten worden”.

Bedankt voor dit interview Daan en om onze lezers jou zo beter te leren kennen.

May the best GAY Ambassador win!!!

Please follow us for more at Facebook, Youtube, Instagram, Twitter or Tumblr.

Fill out your email address at www.pinkinourlives.com for more updates, news, stories, parties and more!!! DON’T SAY IT, BUT SPRAY IT!!!

lesley

Big kiss,

Lesley Middleton, owner of  PINK IN OUR LIVES

Comment or sound off below ▼▼▼ THANK YOU!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.