Voorstelling Miss Travestie België 2022 kandidaat Billy Jean #MTB22 #PinkInOurLives

Eind februari na een jaar te moeten overslaan is het weer zover dat zes kandidaten proberen het beste van zichzelf te geven en zo het felbegeerde kroontje te winnen van Miss Travestie België 2022.

Tijd dus om deze dames beter te leren kennen. Als tweede is het kandidate Billy Jean.

Kun je onze volgers als eerste iets over jou zelf vertellen?

“Hoi hoi,

Ik ben Michaël oorspronkelijk afkomstig uit het Oost-vlaamse Geraardsbergen maar verhuisde 4 jaar geleden naar het West-Vlaamse Ruiselede, met mijn 33 jaar de oudste deelnemer dit jaar. Maar als Queen wel de jongste kandidaat dus fris, fruitig maar toch al een beetje gerijpt.

Billy is een stoere soms klassieke maar soms ook heel extravagante meid, die nog maar net in haar start schoenen staat, maar toch voluit zal strijden voor dat kroontje! Want oh ja ze weet goed wat ze wil.

Naast shinen op een podium ben ik door de week kapper in mijn eigen Kapsalon “Unique by Michaël” te Aalter wat voor mijn geen job is maar een passie. Want wat is er mooier dan mensen die met een lach op het gezicht je zaak verlaten.

Naast mijn deelname aan Miss Travestie België dit jaar, is er voor mij zeker een tweede hoogte punt in 2022 en zal wel de mooiste en belangrijkste dag uit mijn leven worden, zo stap ik met mijn levens gezel Nick of beter bekend ook als May B in het huwelijk. Dus 2022 zal voor mij al een bewogen jaar gaan worden”.

Wat heeft jou doen besluiten om mee te dingen naar de kroon van Miss Travestie België?

“Zoals ik reeds vermeldde ben ik de jongste Queen in de verkiezing dit jaar. Ik ontwikkelde Billy tijdens de lockdown in 2020 en kwam ermee naar buiten op 2 mei 2021 dus tijdens de finale zal ik nog maar een kleine 8 maand bezig zijn. 2 mei omdat dit dan zowel Billy’s als Michael’s verjaardag is 😉 (telt makkelijker e mensj)

Dit deed ik aangezien er op dat moment nog geen optredens mochten zijn aan de hand van een videoclip. En als ik het zelf mag zeggen was mijn eerste stap wel niet onbesproken en mocht de videoclip zeker gezien worden.

Maar waarom doe ik nu zo snel mee. Ik hou wel van een uitdaging en wil Billy nu spreekwoordelijk op de kaart zetten. Want als beginnende Queen is het heel moeilijk om je weg te vinden en je plekje op een podium te bemachtigen. En dan moet je soms eens een (berekend) risico nemen denk ik”.

Wat onderscheidt jou van de andere kandidaten?

“Ook al ben ik zelf nog niet zolang bezig als Showqueen mogen ze me zeker niet onderschatten 😉 Want ik sta wel reeds van mijn 5de levensjaar op een podium. En dansen is 1 van mijn grote passies die ik op een podium breng.

Dus ik denk dat mijn dance skills mij wel kunnen onderscheiden van de andere kandidaten. Maar uiteindelijk is iedereen uniek en heeft iedereen zijn of haar talent/persoonlijkheid die zich onderscheid en is het een momentopname”.

Tiky Bayo

Wie is jouw grootste voorbeeld of inspiratie en waarom?

“Om hier effectief 1 naam te gaan neerschrijven vind ik onmogelijk. Want voorbeelden en inspiratie moet je van verschillende personen nemen. En uit al die personen neem je kleine stukjes en zo vorm je volgens mij je eigen persoon. Maar mensen waar ik naar opkijk zijn onder andere mijn dragmother Tiky Bayo, maar natuurlijk ook Vanessa Van Cartier, Danity Grace, Fhara Day, Sedergine, Miss Michelle, Selina Pearl, Madame Zaza, Thalia,…

Maar elk van deze Queens zijn op een of andere manier een voorbeeld voor mij”.

Wat is veranderd in jouw leven door Corona en wat heb je eraan gedaan?

“Corona heeft ervoor gezorgd dat ik Billy heb laten ontstaan hahaha.

Dus dit heeft wel heel veel veranderd voor mij! Maar ook op persoonlijk vlak heb ik wel ondervonden dat je af en toe eens rust moet nemen en tijd moet maken voor familie en vrienden. Want de 2 jaar voor Corona was eigenlijk veel te druk. Maar toch mis ik die drukte dan ook weer een beetje. Niets doen en thuis zitten daar word ik gek van! :p”!

Wat is jouw ambitie naast het winnen van de felbegeerde kroon?

“Als Billy meedoen in een televisieprogramma of in een film of serie staat zeker op dat lijstje. Daarnaast ga ik eerst even alles op me laten afkomen. En Billy verder laten ontplooien”.

Wat vond jouw omgeving, familie en vrienden toen jij je voor het eerst transformeerde als travestie/showqueen?

“De reacties hiervan waren niet allemaal vanzelfsprekend. Niet iedereen stond te springen dat ik een alter ego zou ontwikkelen. Maar ik kreeg van heel wat mensen onvoorwaardelijke steun. En soms uit heel onverwachte hoek. Maar intussen zijn heeft iedereen wel al gezien hoe graag ik dit doe. En ik me ook voor de volle 100% smijt en geniet van het podium.”.

Wat is jouw beste look-a-like act en waarom?

“Look-a-like is natuurlijk steeds een heel persoonlijke meening. En dan heb ik het moeilijk met kiezen, maar zou ik Natalia en Britney Spears zeggen. Al kreeg ik onlangs de opmerking dat ik eens Adele moest bekijken om te gaan doen. En dat is misschien helemaal nog zo’n slecht idee niet.”. 

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2022?

“Voornemens daar doe ik persoonlijk niet aan mee! Want zo’n nieuwjaars voornemens gaan op termijn toch vervagen. Als ik iets wil doen doe ik dat wanneer de tijd er rijp voor is. Zo heb ik niet gewacht tot 1 januari om te stoppen met roken maar heb ik eind oktober op een ochtend gezegd: “gedaan met roken” en dat wil ik in 2022 wel verder aanhouden”. 

Keuzes of snelle reacties op het volgende:

Solo of groep? “Groep”

Beste eigenschap? “Ik heb een luisterend oor. En wil voor iedereen het beste, om met mij ruzie te hebben moet je al veeeeeel verkeerd gedaan hebben.”

Valse wimpers of valse nagels? “Allebei! Het zit hem in de details! ;)”

Clubbing of op café? “Café”

Favoriete vakantiebestemming? “Een favoriete bestemming heb ik niet! Tis vooral het gezelschap die het hem doet! ;)”

Sportpaleis of Dragrace Holland? “Eerst Dragrace Holland en dan Sportpaleis (k zou niet weten hoe anders een sportpaleis te gaan vullen)”

Grootste blunder? “Met een collega showqueen te praten (out of drag) en zeggen dat je de showqueen niet kent. Maar je het wel een goede en knappe showqueen vindt. Maar eigenlijk is de showqueen in kwestie de persoon waar je mee spreekt, Oeps…”

Sex of liefde? “Liefde met veel sex! Das toch belangrijk zeker! #sorrynotsorry”
Favoriete dragqueen van de wereld? “Kameron Michaels”

Beste lichaamsdeel? “Ogen”

Dirk Vervoort, Marisa Allen of Ali Express? “Ali Express al zeker niet want ben iets groter dan de gemiddelde chinees, dus alles is er te klein voor me! LOL

Marisa zit spijtig genoeg iets te ver momenteel. Dus Dirk, maar laat ons vooral niet vergeten dat we ook Pavlova hebben, en nu ook de theatershop en dan ook nog nieuwe talentjes als Alan R. of Isabelle shulz (Nederland).”

Schlager of Pop muziek? “Popmuziek”

Website Pink In Our Lives? “Altijd leuke fotootjes kijken 😉 hahaha”.

Michael and Nick

Knapste of mooiste man? “Regionaal; mijn eigen liefste Nick van Vooren 😉

Nationaal; Louis Talpe

Internationaal; Channing Tatum

Tis duidelijk dat ik geen uitgesproken type heb he! Ik val op de persoon :p”

Voor wat mogen we jou midden in de nacht wakker maken? “Dat valt te zien wie je bent. Echte vrienden altijd en voor alles”.

Miss Travestie België verkiezing? “Een avond vol glitter en glamour. Een avond vol spanning en entertainment van de bovenste plank!”.

Veel succes met jouw deelname en May The Best DragQueen win!!!

Please follow us for more at Facebook, Youtube, Instagram, Twitter or Tumblr.

Fill out your email address at www.pinkinourlives.com for more updates, news, stories, parties and more!!! DON’T SAY IT, BUT SPRAY IT!!!

lesley

Big kiss,

Lesley Middleton, owner of  PINK IN OUR LIVES

Comment or sound off below ▼▼▼ THANK YOU!!!

Leave a Reply