In Februari zijn de nieuwe twaalf kandidaten voorgesteld om Matthias De Roover op te volgen als de nieuwe Mister Gay Belgium 2020.
Ondanks het Corona Virus proberen de jongens zich toch voor te stellen aan het grote publiek en te laten zien wie zij zijn en voor welk thema zij zich inzetten. Tijd dus om met PINK IN OUR LIVES alle kandidaten één voor één in de spotlight te zetten. Get surprised, intrigued and excited. De vierde kandidaat is AARON VANDERSTICHELE!!!
Bedankt alvast aan de fotografen Marc Drofmans, Karin Vermeiren, Emmanuel Deprijckere en Rowin Dreef voor de fantastische foto’s van alle kandidaten en www.welovemisses.be voor de video’s in dit artikel.
Aaron is 23 jaar oud en woont in Gent (Oost-Vlaanderen). Hij studeert Agro -en biotechnologie. Hij deed zijn coming out in 2015 en zijn thema voor Mister Gay Belgium gaat over “Opvoeding & Ontwikkeling”.
Waarom heb je jou zelf ingeschreven voor deze verkiezing en wat betekent Mister Gay Belgium voor jou?
“Ik heb me drie keer ingeschreven voor Mr. Gay Belgium. Hoofdzakelijk omdat ik een positieve impact wou hebben op de gemeenschap waar ik deel van uit maak. Ikzelf kreeg een hele hoop vrienden bij die dezelfde geaardheid hadden als ik, wat een enorme positieve draai gaf aan mijn leven. Ik kwam mezelf tegen en vond mezelf tijdens en vooral door mee te doen aan de preselecties. Maar ik denk dat “het is oké om jezelf te zijn” het belangrijkste was dat ik leerde uit mijn deelname(s). Dus wat betekent Mister Gay Belgium voor mij? “Dat jezelf zijn kan, mag én genoeg is”.
Waar gaat jouw campagne over en wat heeft het te maken met jou en waarom is dat thema voor jou zo belangrijk?
“Zoals ik al zei, leerde ik dat jezelf zijn kan, mag én genoeg is. Mijn slogan is dan ook ‘find yourself, be yourself, love yourself’. Het thema waar ik op focus is opvoeding en ontwikkeling. Een thema dat een leidraad kan zijn voor de jeugd van vandaag, hetero of LGBTQ+er. Een thema dat een vernieuwende kijk kan teweegbrengen bij hun ouders. En een thema waar ik als LGBTQ+er enorm veel aan zou gehad hebben in mijn schoolperiode. Tijdens mijn schoolcarrière heb ik bijvoorbeeld niets geleerd over de basics van het homo zijn. Daardoor ga je jezelf anders gaan voelen.
Ik heb mezelf heel lang ‘minderwaardig’ gevoeld, en zette mezelf daarom op een afstand van alles en iedereen. Dat creëert natuurlijk een vicieuze cirkel van negativiteit waar je jezelf moet uit worstelen. In de ontwikkeling van iemand speelt de mind-set van die persoon een enorme rol. En die mind-set staat of valt bij het hebben van kennis. Kennis is macht. Weten hoe je met jezelf moet omgaan is dus key. Weten bij wie je terecht kan met je vragen, waar je in alle anonimiteit kan bellen met iemand die je niet veroordeeld is daar een eerste enorme stap bij”.
Wat vind je van de kritiek dat er weinig diversiteit is tussen de keuze van de finalisten voor deze editie?
“Als ik naar mijn medekandidaten kijk dan snap ik die commentaar. Dat mensen bij het zien van 12 blanke kandidaten over de diversiteit een discussie starten is dan ook meer dan normaal. Wat diezelfde mensen echter niet zien is dat er twee “selectie-rondes” zijn voor we die 12 kandidaten bekomen. En uit die poel van inschrijvingen moet de organisatie dan uiteindelijk ook 12 finalisten bekomen. En dan liefst diegene die een verhaal en doel hebben om de LGBTQ+ gemeenschap een hart toe te dragen. Ik ben er zeker van dat als meer homoseksuele mannen uit verschillende etniciteitsgroepen zich inschrijven er meer diversiteit in de 12 finalisten van komende jaren geraakt.”.
Hoe was jouw coming out en hoe waren de reacties van je omgeving
“Ik had nooit de nood aan mij ‘officieel outen”. Mijn vrienden wisten dat en als ik mij klaar voelde vertelde ik het ook aan mijn ouders, maar voor niemand was het een verassing. Uiteindelijk ervaarde ik enige vorm van druk die mij er toe aanzette om “officieel uit de kast te komen”. Het was in de tijd dat alles op Facebook verscheen, dus met een grappige foto achtte ik mijn geaardheid voor mijn ‘Facebookvrienden’ algemene kennis. Pas toen besefte ik dat mijn familie nog niet ‘officieel’ op de hoogte gesteld had, dus met een snel berichtje in Messenger kon iedereen verder met zijn/haar leven. Pas heel recent besefte ik dat mijn kast voor mezelf al ver achter mij stond. Maar bij mijn familie vond ik mezelf terug in diezelfde kast, met de deur open. Die mentale druk en het zelfvertrouwen dat ik door onder andere Mr. Gay Belgium kreeg hebben mij er toe aangezet om een openhartige brief te schrijven naar mijn familie. Ik besef dat iedereen daar op zijn eigen manier zal op reageren en daar heb ik vrede mee. Er is geen druk zo groot als de druk die je op jezelf kan leggen, als je daarmee overweg leert gaan ben je al super bezig.”.
Met welk dier mogen we jou vergelijken en waarom?
“Grappig, op het castingsgesprek kreeg ik ook deze vraag. Mijn antwoord blijft hetzelfde. Een blauwe vinvis (het soort walvis waaraan iedereen denkt bij het denken aan een walvis). Ikzelf geniet en kom tot rust bij het zien en luisteren naar deze dieren. Als je het geluk hebt om ze eens in het echt te zien blijft die indruk je een heel leven lang bij. Dus ik denk dat de vergelijking dan specifiek zit in het rust willen geven en het geven van een positieve indruk aan mensen over mezelf en over alles waar ik voor sta”!
Welke wijze raad zou jij geven aan jonge homo’s die nog niet uit de kast zijn gekomen?
“Voor iedereen is en ligt uit de kast komen anders. Ik werd bijvoorbeeld mijn eigen ergste vijand, en sloeg dicht. Omdat ik niet wist wat er met mij aan het gebeuren was. Communiceren is voor mezelf de dag van vandaag heel belangrijk, maar dat was het enige dat ik toen niet deed. Ik had niet het gevoel bij iemand terecht te kunnen met wat ik voelde. Van organisaties zoals ‘wel jong niet hetero’ of over “Lumi”, waar je kan bellen, chatten en mailen in een zeer vertrouwelijke omgeving, wist ik toen niets. Dergelijke opties durfde ik nooit gebruiken. Dus mijn raad is, ook al heb je het gevoel er alleen voor te staan. Als je bij het beklimmen van je eigen heuvel eens achter je durft kijken zal je zien dat er een hele menigte mensen achter u staat om u die heuvel op te helpen. Het enige dat jij moet doen is ze toelaten om u te helpen”!
Wat betekent Pride voor jou en wat of waar is voor jou het leukste Pride feest?
“Antwerpen was mijn eerste Pride. Dus deze blijft mij altijd bij. Sowieso wil ik naar verschillende prides in verschillende landen gaan. De sfeer van wees lekker jezelf en doe je eigen ding is verslavend. Want jezelf zijn en eigen ding doen is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Pride heeft op dat vlak mijn ogen geopend. Plots liepen LGBTQ+ers trots en massaal in het straatbeeld. Elk aspect waar ik ooit bang voor was, qua confrontatie met de buitenwereld werd teniet gedaan. En er werd gevierd, gevierd voor de mensen die sinds Stonewall vochten voor hun rechten waardoor wij vandaag de dag kunnen zijn wie we zijn en daar trots op zijn. Pride leerde mij dat we niet perse anders zijn dan anderen, iedereen is uniek op zijn manier en dat is wat we (moeten) vieren”!
Korte reactie op de volgende steekwoorden graag:
Favoriet land? “Overal waar ik mij goed voel”!
Naughty or Nice: “Take a guess”.
Favoriete Drag Queen: “In België was de eerste Drag Queen die ik zag Danity Grace, dus in België heeft zij een streepje voor bij mij!”!
Goede Eigenschap: “Ik probeer open te staan voor alles en iedereen. Dat is een eigenschap die ik bewonder aan mezelf. Iedereen kan bij mij terecht met van alles en nog wat, ongeacht of onze mening dezelfde is. I don’t judge, I listen”.
Slechte eigenschap? “Hangry, als ik honger heb moet ik eten”.
Boxers or briefs? “Jockstraps”!
Wat vind je van pink in our lives website:(www.facebook.com/pinkinourlives): “Blijf daar de liefde uitdelen, super bezig! (En waar kan ik ergens zo’n “Pink In Our Lives” vest krijgen??)”!
Ontbijt op bed of dinner met 2: “Dinner met twee”!
Favoriete gay party? “Kokorico en Loveboat.”.
Grootste angst: “Het gevoel hebben dat je stilstaat op een perron terwijl je de trein van het leven mist.”
Knapste man: “Uiterlijk of innerlijk?”
Mooiste lichaamsdeel van je zelf: “Ogen (zijn de poort naar de ziel).”
Happy single of partner: “Happy dog owner and plantdaddy”.
Doel in jouw leven: “Leven”.
Tattoo’s: “Momenteel geen”.
Eerste liefde: “Kathleen van K3 was mijn eerste ‘crush’, ik was 7 jaar denk ik. Het was ineens ook de laatste van het vrouwelijk geslacht”.
Levensmotto: “Leef terwijl je leeft!”
Mister Gay Belgium Organisatie: “Familie. Steun. Spiegel. Godsgeschenk.”.
Bedankt voor dit interview Aaron en om onze lezers jou zo beter te leren kennen. Je kan stemmen met deze link voor OutTv: https://outtv-vlaanderen.app.je/entry/89265
May the best GAY Ambassador win!!!
Please follow us for more at Facebook, Youtube, Instagram, Twitter or Tumblr.
Fill out your email address at www.pinkinourlives.com for more updates, news, stories, parties and more!!! DON’T SAY IT, BUT SPRAY IT!!!
Big kiss,
Lesley Middleton, owner of PINK IN OUR LIVES
Comment or sound off below ??? THANK YOU!!!